Het zorgprogramma; Inwonende zorgverleners voor Ouderen- en gehandicapten

Algemeen

WWA&N is een gedegen, servicegerichte organisatie die vanaf 2005 inwonende zorgverleners aanbiedt. Ons zorgprogramma is bestemd voor gehandicapten en ouderen. Onze zorgmanager coordineert het zorgprogramma en heeft meer dan 10 jaar Thuiszorg ervaring. Onze zorgverleners komen uit de nieuwe Europese lidstaten.

Jos de Coninck, 58 jaar uit Geleen
'Nederlandse zorg is niet te betalen'


Reportage Editie NL

'Nederlandse zorg is niet te betalen' Als ik Nederlandse krachten moet inhuren, dan zou mij dat ongeveer €9000 per maand kosten. Ik heb nu al jaren lang inwonende zorgverleners van WWA&N. Zonder hun kan ik niet thuis blijven wonen. Ook zijn de zorgverleners uit Oost Europa meer toegewijd dan de Nederlandse zorgverleners. Nerderlandse zorgverleners komen en gaan en moeten snel door naar de volgende klant. Ludmila mijn huidige zorgverlener woont hier in huis en dat geeft mij een prettig gevoel. Ook al heeft zij een werkweek van 40 uur, ik blijf de regie in eigen handen houden, want met de zorgmomenten kun je schuiven.

Noodzaak van de oprichting

In de zorgsector zijn vele bezuinigingsmaatregelen genomen en helaas is het einde hiervan nog niet in zicht. Deze maatregelen treffen zowel hulporganisaties als zorgbehoevenden in ons land.
Als ouderen of gehandicapten ervoor kiezen om zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen woonsituatie te blijven, wordt er meestal de hulp ingeroepen van een thuiszorginstelling. Deze instellingen kennen vaak lange wachtlijsten voor huishoudelijke en/of verzorgende hulp. Daarnaast dienen zich vaak nog andere problemen aan zoals:

  • De hulporganisatie kan alleen op bepaalde (vaste) tijden zorg verstrekken en is dus in beperkte mate flexibel, wat de vrijheid van een zorgbehoevende aan kan tasten.
  • Als zorgbehoevende zult u moeten accepteren dat er verschillende hulpverleners bij u de zorgverlenen en over de vloer komen.
  • Ondanks uw indicatie zult u uw zorgplan niet volledig sluitend krijgen om in uw woonsituatie te kunnen verblijven vanwege de hoge kosten. Daardoor moet u een vaak een onplezierig beroep doen op familieleden/mantelzorg.

Door deze nadelige ontwikkelingen zijn vele zorgbehoevenden overgegaan tot het zelfstandig zoeken en organiseren van hulpverlening. Dit is mogelijk wanneer u heeft gekozen voor Persoons Gebonden Budget (PGB). Op basis van een indicatie, die het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) stelt, wordt de hoogte van het budget bepaald. Met dit budget kunt u zelf uw zorg "inkopen" en dus zelfstandig uw zorgverleners inplannen en betalen.

Ons zorgprogramma

Inhoudelijk:

Peter de Vries, 60 jaar uit Amsterdam
'Ik heb dagen gehuild van blijdschap'

'Ik heb dagen gehuild van blijdschap'. Die meid nam me overal mee naar toe. Ik kwam op plekken waar ik al jarenlang niet meer geweest was.

Ze werkt inmiddels alweer 3 jaar bij mij en ze heeft me zelfs al drie keer meegenomen op vakantie naar Slowakije. Ik denk dat het 30 jaar geleden is geweest dat ik voor het laatst op vakantie was geweest.

Elke PGB-houder zal met diens budget het volledige zorgplan moeten bekostigen. Door de hoge kosten die betaald moeten worden aan een thuiszorginstelling en/of familie, vrienden en kennissen voor hulpverlening zoals verzorging, verpleging of huishoudelijke verzorging, is gebleken dat het zorgplan niet volledig bekostigd kan worden met het budget. Daardoor wordt er regelmatig een groot beroep gedaan op  de zelfredzaamheid van de hulpbehoevende klant.

Speciaal voor dit programma werken wij in het buitenland met enkele bureaus en agentschappen die geschikte kandidaten voor dit programma werven. Deze kandidaten hebben een opleiding en/of achtergrond in de gezondheidszorg voor ouderen en/of gehandicapten en zijn minimaal verzorgende of verpleegkundige. Nadat de kandidaten gescreend zijn, worden zij opgenomen in ons programma.

Een zorgmanager in Nederland, met jarenlange ervaring opgedaan in de zorgsector, zal met zijn opgedane kennis de gescreende kandidaten aan een extra test onderwerpen, voordat deze geplaatst zullen worden bij onze klanten.

Werkzaamheden:

Onze zorgverleners helpen onze klanten met de dagelijkse bezigheden zoals: persoonlijke verzorging, helpen bij het aankleden en uitkleden, douchen en toiletgang, licht huishoudelijk werk, boodschappen doen, koken. Zij kunnen u ook begeleiden bij een huisarts- of ziekenhuisbezoek en assisteren bij het maken van een dagtripje of andere activiteiten buitenshuis.

Voordelen:

Michiel Bronckhorst, 38 jaar uit Amstelveen
'Ik had in jaren niet meer zoveel lol gehad'

Michiel Bronkhorst

Ik zou niet meer zonder een inwonende zorgverlener van WWA&N kunnen. Buiten het feit dat je je realiseert welke fantastische mogelijkheden het progamma biedt, kan ik het enorm goed vinden met Jana, mijn zorgverleenster.

Ik was schilder van beroep, maar ben nu gedeeltelijk verlamd. Mijn huis was langzamerhand een depressieve bedoening geworden. Jana heeft buiten haar werkzaamheden om, de boel behoorlijk opgevrolijkt.

Twee weken geleden wilde zij mij verassen en is zij mijn woonkamer gaan schilderen. Ik kon het niet laten om mee te helpen wat voor mij eigenlijk onmogelijk is. Ik zat van  top tot teen onder de verf. 'Ik had in jaren niet meer zoveel lol gehad'.

  • Door te kiezen voor één van onze inwonende zorgverleners, die voor verschillende werkzaamheden inzetbaar zijn, zult u minder hulpverleners nodig hebben.
  • Onze zorgverleners zijn niet aan vaste tijden gebonden zoals b.v. zorgverleners uit de Thuiszorg, die afhankelijk zijn van een planning.
  • Onze zorgverleners worden gemiddeld voor 1 jaar bij u geplaatst. Dit betekent voor een lange periode 1 persoon die u o.a. helpt bij het douchen en toiletgang.
  • Begeleiding buitenshuis door dezelfde zorgverlener.

Procedure inzet zorgverlener

Op onze website kunt u rustig en geheel vrijblijvend de gegevens en werkervaring van de kandidaten lezen en voor uzelf eventueel een selectie maken.

Als u van onze diensten gebruik wenst te maken, kunt u zich registreren door middel van het inschrijfformulier, welke u kunt opvragen of via onze site kunt downloaden.

Indien nodig kan de zorgmanager u adviseren bij het maken van een keuze.

Vervolgens zal er telefonisch contact worden gerealiseerd tussen u als klant en de desbetreffende zorgverlener.

Ter voorbereiding van de plaatsing van een zorgverlener zal onze deskundige zorgmanager een intakegesprek met u hebben om samen met u het zorgplan op te stellen. Aan de hand van deze gegevens zal er een rooster met zorgmomenten worden gemaakt.

Als beide partijen akkoord gaan zal er in overleg een startdatum worden bepaald.

Evaluatiemomenten

Onze organisatie vindt het belangrijk om op de hoogte te zijn en regelmatig te evalueren, of de gemaakte match blijvend voldoet aan de wensen van onze klant. Zorg dient professioneel en op een verantwoorde wijze te worden verleend. De zorgverlener zal wekelijks een rapportage uitbrengen over de voortgang. Deze rapportage zal tijdens de evaluatie worden besproken met u als klant en zorgmanager als tussenpersoon. Op deze manier kan door de zorgmanager direct worden ingegaan op vragen van u of de zorgverlener. Buiten de evaluatiemomenten om is de zorgmanager altijd telefonisch te bereiken tijdens kantooruren.

Aandachtspunten

Onze zorgverleners spreken voornamelijk Engels of Duits. Onze ervaring is dat dit door onze klanten niet als een probleem wordt ervaren. Onze zorgverleners zullen na verloop van tijd de juiste communicatiestijl met u als klant weten te onderhouden.

U zult de inwonende hulpverleners privacy moeten kunnen bieden. Zij hebben recht op een eigen (slaap)kamer en worden ingeschreven bij uw gemeente.

Kosten

Marleen Boersma, 82 jaar
uit Capelle a/d IJssel
'Ik zou anders mijn man niet meer bij mij thuis hebben gehad'

Marleen Boersma
Mijn man heeft Parkinson en ik ben door een auto ongeluk gedeeltelijk verlamd geraakt. We hadden gewoon te weinig budget om ons zorgplan rond te krijgen. Een zorgverlener van WWA&N is zeer goed betaalbaar, hierdoor kunnen we me ons huidige budget voldoende zorg bij hun inkopen.  'Ik zou anders mijn man niet meer bij mij thuis hebben gehad'.

Een inwonende zorgverlener heeft u al vanaf € 1409,02 per maand. Zie onze rubriek kostenoverzicht.

Telefonisch contact

Heeft u vragen over ons programma, neemt u dan contact op tijdens kantooruren met ons kantoor in Amsterdam op telefoonnummer 020-4116010.

Sociale verzekeringsbank (SVB)

Ons zorgprogramma is ontwikkeld voor mensen met een persoonsgebonden budget (PGB). Voor het plaatsen van een zorgverlener maken wij gebruik van modelovereenkomsten van de SVB. De zorgverlener staat onder contract bij de Budgethouder, waardoor de budgethouder zelf verantwoordelijk is voor het voeren van een loonadministratie.

Als budgethouder kunt u de SVB machtigen om de volledige loonadministratie door hen uit te laten voeren. De SVB biedt deze service gratis aan voor budgethouders. Wij helpen u bij het machtigen van de SVB voor de uitvoering van de loonadministratie. WWA&N begeleidt u ook met het invullen van de arbeidscontracten en overeenkomsten.

NAPO member IAPA member